2021 Svajonių stovykla

Svajonių stovykla – tai projektas, gimęs dar  2013 metais.
Kasmet Daugiavaikių šeimų asociacija pakviečia gausias šeimas, o taip pat ir visas kitas šeimas, patikėti savo vaikus „Svajonių stovyklai“.
2021 metais yra suorganizuotos 2 skirtingos stovyklos, kuriose is viso atostogaus 100 vaikų iš visos Lietuvos.

I-moji „Gamtinė stovykla“ vyko rugpjūčio 1-7 dienomis Juodenėnų km. Molėtų raj. , kurioje atostogas leido 30 vaikų. Stovyklos metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas fiziniam aktyvumui, žygiams ir prisitaikymui prie minimalių  gyvenimo sąlygų. Vaikai buvo mokomi patys gaminti maistą, tvarkyti aplinką. Taip pat stovykloje vyko edukacijos, priartinančios prie gamtos:
– keramikas Marijus Labanauskas mokė vaikus pajausti molį, lipdyti bei žiesti įvairius gaminius.
– kvapų terapeutė Agnė Aleškevičienė su vaikais gamino „Svajonių dėžutes“, kuriose atsidūrė pačių vaikų pagaminti kvepalai, smilkalai, žvakės ir muilai.

Kadangi stovykla vyko senovinės mokyklos patalpose, buvo kuriamos istorijos apie pries 100 metų čia gyvenusius vaikus. Šios stovyklos stiprioji pusė buvo nuostabus vadovų kolektyvas, kurio dėka vaikai jautėsi ypatingai gerai ir emociškai stabiliai. Aktyvios veiklos ir puikiai parengtos programos dėka stovyklos laikas prabėgo tarsi viena diena.
_______________________________________________________________________________
II-roji stovykla „Svajonės pildosi Karklėje“ vyks  rugpjūčio 23-29 dienomis Karklėje. Čia planuojama apgyvendinti ir programą parengti 70 vaikų iš visos Lietuvos.
Gali būti maistas, vandens telkinys ir dangus vaizdas 

Stovykla vyks prie Baltijos jūros, Karklės SOS vaikų poilsiavietėje.
Stovyklautojų amžius: 6-14 metų.
Stovykloje mes mėgausimės fantastišku pajūrio oru, mokinsimės nusiraminti ir pajausti vėją, saulę, kopas…
Sportuosi, kursim, dainuosim, daug keliausime, aplankysime „Jūrų muziejų“.
Vaikai gyvens skandinaviško tipo palapnėse bei namukuose.
REGISTRACIJOS FORMA

Stovyklų inventorius buvo įsigytas  iš SPORTO RĖMIMO FONDO lėšų pagal projektą „Išgyvenimo ir orientavimosi veiklų įtraukimas į vaikų vasaros stovyklų SVAJONIŲ STOVYKLĄ įsigijant reikalingą inventorių”